Zásady ochrany osobních údajů

Pokud jste naším zákazníkem, klientem, odběratelem novinek nebo návštěvníkem webu, svěřujete nám své osobní údaje. My zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se, prosím, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Správce

Jsme společnost CATANIA GROUP s.r.o., IČO 28253591, se sídlem Bořivojova 35, 130 00 Praha 3, zapsaná u Městského soudu v Praze spisovou značkou C 135558.

Provozujeme následující webové stránky:

 

Vaše osobní údaje zpracováváme jako správce, tj. určujeme, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybíráme také případné další zpracovatele, kteří nám se zpracováním budou pomáhat. V některých případech jsme zpracovatelé a řídíme se pokyny od správce osobních údajů.

 

Kontaktní údaje

Pokud se na nás budete chtít v průběhu zpracování obrátit, můžete nás kontaktovat na tel. čísle +420 220 999 770 ,  na e-mail: info@catania.cz, písemně na adrese Jabloňová 2060, 347 01 Tachov nebo datovou zprávou: metu6xs.

 

Prohlašujeme

Prohlašujeme,  že jako správce vašich osobních údajů splňujeme veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budeme zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, právní povinnosti (zákonné) či uděleného souhlasu,
  • plníme dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů,
  • umožníme vám a budeme vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.
  • jsme zavedli vhodná technická a organizační opatření, abychom zajistili a byli schopni doložit, že zpracování je prováděno v souladu s GDPR.

 

Účel, rozsah a právní titul zpracování osobních údajů

Akreditovaný kurz

Vaše osobní údaje (jméno, příp. jména a příjmení, titul(y), datum a místo narození, telefon, e-mail) zpracováváme pro potřeby plnění smluv a právních povinností (Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, vyhláška č. 176/2009 Sb., kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení, zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, Zákon č. 312/2002 Sb. - Zákon o úřednících uzemních samosprávných celků a o změně některých zákonů a v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád) – za účelem realizace akreditovaných kurzů. Vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu platnosti akreditace daného kurzu, tj. 3 roky.

Neakreditovaný kurz (školení na míru)

Vaše osobní údaje (jméno, příp. jména a příjmení, datum a místo narození, e-mail, telefon) zpracováváme pro potřeby plnění smluv – za účelem realizace neakreditovaného kurzu dle konkrétních podmínek zákazníka.

Poradenská činnost

Vaše osobní údaje (jméno, příp. jména a příjmení, datum a místo narození, e-mail, telefon) zpracováváme pro potřeby plnění smluv – za účelem realizace poradenství dle konkrétních podmínek zákazníka.

Fotografie, video a audio nahrávky z akreditovaných, neakreditovaných kurzů a z poradenské činnosti

Na některých našich vzdělávacích nebo poradenských akcích pořizujeme fotografickou dokumentaci či video záznam. Fotografie a video záznamy používáme v propagačních materiálech a na webu. Dále jsou fotografie a videozáznamy použity pro splnění právních povinností při realizaci projektů s finanční podporou ESF. U těchto materiálů nikdy nenajdete jména účastníků, jedině pokud by se jednalo o referenci a to na základě souhlasu. Pokud byste na záznamech nechtěli být, dejte nám vědět na našich kontaktních údajích před pořádáním výše uvedené akce.

Marketing

Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), na co klikáte v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte využíváme za účelem přímého marketingu – zasílání obchodních sdělení. Jste-li naším zákazníkem, děláme tak z oprávněného zájmu, neboť důvodně předpokládáme, že vás naše novinky a tipy z oblasti vzdělávání či poradenství zajímají, a to po dobu 3 let od poslední objednávky. Pokud nejste naším zákazníkem, zasíláme vám tyto newslettery jen na základě vašeho souhlasu, po dobu 3 let od udělení. V obou případech můžete tento souhlas odvolat použitím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.

Poskytování dalších služeb a plnění ze smluv

Vaše osobní údaje (fakturační údaje, e-mail, telefon) nezbytně potřebujeme k plnění smlouvy (např. zprostředkování či jiné služby).

Vedení účetnictví

Jste-li našimi zákazníky, vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebujeme, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

Vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak. V případě, že se některá z výše uvedených služeb realizovala s finanční podporou ESF, budou Vaše osobní údaje na základě plnění smluv archivovány po dobu 10 let od ukončení realizace daného projektu.

 

Cookies

Při procházení našich webových stránek zaznamenáváme vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímáme jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věříme, že díky tomu vám můžeme nabídnout ještě lepší služby.

Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu.

Naše webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači v internetovém prohlížeči zakázat.

 

Předání osobních údajů třetím osobám

K vašim osobním údajům mají přístup naši zaměstnanci a spolupracovníci, kteří jsou vázáni mlčenlivostí a jsou proškoleni v oblasti bezpečnosti zpracování osobních údajů a zavázali se k dodržování pravidel k ochraně osobních údajů.

Většinu zpracovatelských operací zvládáme sami a nepotřebujeme k nim třetí strany.

Pro zajištění některých konkrétních zpracovatelských operací, které nedokážeme zajistit vlastními silami, využíváme služeb a aplikací zpracovatelů, kteří se na dané zpracování specializují a jsou v souladu s GDPR.

  • Google Analytics – statistiky návštěvnosti webu
    
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA


  • WordPress Jetpack – statistiky návštěvnosti webu
    Automattic Inc., 60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, USA
  • Smartemailing – nástroj pro hromadnou rozesílku emailů

    SmartSelling a.s., Netroufalky 797/5, 625 00 Brno,

     

Je možné, že se v budoucnu rozhodneme využít další aplikace či zpracovatele, pro usnadnění a zkvalitnění zpracování. Slibujeme vám však, že v takovém případě při výběru budeme na zpracovatele klást minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování jako na sebe.

 

Předání osobních údajů mimo EU

Data zpracováváme výhradně v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise. Služby a aplikace z USA používáme na základě dohody EU-USA – Privacy shield.

 

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: info@catania.cz nebo datovou schránkou metu6xs.

  • Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů.
  • Díky právu na přístup nás můžete kdykoli vyzvat a my vám doložíme ve lhůtě 30 dní, jaké vaše osobní údaje zpracováváme a proč.
  • Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.
  • Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracováváme vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádíme zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud jste vznesl námitku proti zpracování.
  • Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)
  • Právo na výmaz (být zapomenut)
    Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechceme na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažeme veškeré vaše osobní údaje ze svého systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebujeme 30 dní.
    V některých případech jsme vázáni zákonnou povinností, např. musíme evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažeme všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budeme informovat na e-mail.
  • Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů
    Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme moc rádi pokud nejprve budete o tomto podezření informovat nás, abychom s tím mohli něco udělat a případné pochybení napravit.

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení
E-maily s inspirací, články či produkty a službami vám zasíláme jste-li náš zákazník na základě našeho oprávněného zájmu.

Pokud zákazníkem ještě nejste, posíláme vám je jen na základě vašeho souhlasu. V obou případech můžete ukončit odběr našich e-mailů stisknutím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.

 

Mlčenlivost

Dovolujeme si Vás ujistit, že naši zaměstnanci i spolupracovníci, kteří budou zpracovávat Vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení vašich osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů s námi. Bez vašeho souhlasu nebudou vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 25. 5. 2018